Pentagon wil logboek van leven bijhouden

Op Sitecast is te lezen dat een onderzoekscentrum van het Amerikaanse ministerie van Defensie een manier zoekt om een logboek bij te houden van een mensenleven. Voor een dergelijk ‘Lifelog’ wil het Pentagon gebruik maken van camera’s, microfoons en elektronische bestanden:

Ook internetgegevens, voicemail-berichten en e-mails kunnen worden gebruikt. Telefoongesprekken, sms-berichten, post en faxen, welke radio- en televisieprogramma’s zijn beluisterd of gezien, welke krant, tijdschrift of boek is gelezen, het kan allemaal bijdragen tot het Levenslogboek van een individu. Dat meldde het Amerikaanse technologietijdschrift eWeek dinsdag.
Het Pentagon-bureau Darpa dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van internet, ziet het Levenslogboek als een middel om ,,de ervaringen van een persoon en interacties met de wereld” te bevatten. Daardoor wil het software ontwikkelen waarmee iemands gedrag, gewoontes en gebruiken kunnen worden geanalyseerd.
Mensenrechtenactivisten noemen het project een grove schending van het recht op privacy. Een proef van het systeem met vrijwilligers zou op korte termijn al kunnen beginnen.

Be Sociable, Share!

Comments

One Comment so far. Leave a comment below.
  1. Microsoft is hier ook mee bezig, met hun vergelijkbare “MyLifeBits” project (http://research.microsoft.com/barc/MediaPresence/MyLifeBits.aspx).

Add Your Comments

Required
Required
Tips

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <ol> <ul> <li> <strong>

Your email is never published nor shared.

Ready?